iLumen's Pidbox
Waarom PIDbox als enige PID oplossing rendementsverliezen voorkomt én regenereert

De PIDbox van iLumen verhoogt het rendement van zonnepanelen en verlengt hun levensduur. Dit gepatenteerd toestel is uniek in die zin dat het als enige PID oplossing in de markt in serie staat geschakeld tussen de zonnepanelen en de omvormer.

Bijgevolg werkt de PIDbox volledig onafhankelijk van de omvormer en zal de omvormergarantie nooit in gedrang komen. Het verschil tussen de werking van de PIDbox en andere PID oplossingen wordt in onderstaande video nader toegelicht.

Maximumspanning 500 vs. 1.000 V

Naast de in de video besproken voordelen van de serie geschakelde PIDbox ten opzichte van parallel geschakelde PID oplossingen (geen omvormerschade, PID voorkomen én herstellen, nooit panelen vervangen), dient er nog een ander belangrijk aandachtspunt aangeduid te worden.

iLumen's Pidbox

Zo kan er op parallel geschakelde PID oplossingen een spanning van maximaal 500 V toegepast te worden. Uit de praktijk en diverse tests blijkt echter dat het bij deze spanning onmogelijk is om PID te regenereren. Bij de seriegeschakelde PIDbox Mini van iLumen zijn spanningsverschillen tot 1.000 V mogelijk, waardoor het perfect mogelijk is om niet enkel rendementsverliezen te voorkomen maar ze ook te herstellen. Enkel op deze manier haalt u het maximum uit uw zonnepaneleninstallatie.

Wil je meer weten over de PIDbox?

Ontdek hoe de PIDbox het rendement van uw zonnepanelen verhoogt.

Meer
BLOGS