Waarom zomer 2018 alle records in de zonnepanelensector brak

De voorbije maanden gaan in als een uitstekende zomer wat betreft zonnepanelenopbrengst. “Over heel Europa werd het ene record na het andere verpulverd”, meldt  CEO James Watson van SolarPower Europe in een persbericht.

Zonnepanelen avondzon

“Eén van de bijwerkingen van de hittegolf van deze zomer is dat er een recordhoeveelheid zonne-energie werd geproduceerd”, analyseert Watson. “Van land tot land werden er nieuwe mijlpalen bereikt.”

Te warm

Nochtans was de temperatuur in verschillende landen vaak te hoog. “Te warm weer doet de prestaties van zonnepaneleninstallaties meer kwaad dan goed. De goede opbrengstcijfers van de voorbije maanden zijn dan ook te verklaren door het uitzonderlijk zonnige weer in combinatie met de steeds groter wordende capaciteit van PV-installaties.”

Volgens SolarPower Europe zal de totale Europese capaciteit van zonnepaneleninstallaties tegen het einde van 2019 toenemen van 116 GW tot maar liefst 129 GW. In 2017 groeide de Europese zonnepanelenmarkt nog met 28,4%.

Nieuwe records

De verwachtingen zijn dan ook dat de zomer van 2019 opnieuw talloze records zal opleveren wat betreft zonnepanelenoutput.

Het laatste woord is voor PV-expert Rishab Shrestha (Wood Mackenzie Power & Renewables). “Gezien de capaciteitsprognoses zal het aandeel van zonne-energie in de totale energiemix in de toekomst zeker nog blijven toenemen.”

Bron: Greentechmedia.com

Meer van dit soort nieuws ontvangen?

Schrijf u gratis in op onze nieuwsbrief

 

2 reacties

  1. Ik heb hier 36 zonnepanelen op mijn dak liggen.Toen ik ze plaatste zij iedereen mij leg er zo veel als mogelijk op uw dak want ge hebt toch drijfkracht 380v .En ge moogt dan tot 10.000 gaan.Heb nu er een 8000 liggen met die 36 zonnepanelen.En heb nu de kinderen de deur uit zijn en met deze extreem warme zomer maar liefst 4500 kw te veel op gebracht dit jaar.Ga nu overal airco plaatsen warm en koud type airco.Voor toch maar mijn overschot op te krijgen.Maar hier dezelfde vraag wat als het niet meer terug draait.

  2. Geachte,
    Door dat de kinderen uit huis zijn heb ik momenteel een overcapaciteit van 1000KWh op jaarbasis met mijn zonnepanelen. Om overcapaciteit te voorkomen heb ik een zonneboiler geplaatst met mogelijkheid om elektrisch bij te verwarmen. In de badkamer is een extra verwarming voorzien die elektrisch werkt; gebruik in de tussen seizoenen. Ondanks toch 1000kWh over; een luxeprobleem? Op dit luxeprobleem moet ik wel prosumenten tarief betalen. Wat is nu de verdere oplossing; wordt er een vergoeding gegeven voor dit overschot; laat ik een aantal zonnepanelen wegnemen (minister Tommelein zal misschien niet content zijn); een batterij maar lost dit probleem niet volledig op;….

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer
BLOGS