Reiniging zonnepanelen
Waarschuwing onrealistische beloften rendementstoename door reiniging zonnepanelen

Om een zo hoog mogelijk rendement uit uw zonnepanelen te behalen, laat u deze best op regelmatige basis reinigen. In functie van uw locatie en de omgevingsfactoren volstaat meestal één reiniging per 1 à 5 jaar. Wees echter op uw hoede wanneer u op zoek gaat naar een leverancier voor de reiniging van uw installatie.

Reiniging zonnepanelen

“Sommige firma’s beloven u een extra rendement van 7 tot 8 procent na de reiniging”, zegt zaakvoerder Ismaël Ben-Al-Lal van Futech in Het Belang Van Limburg. “Als dat rendement niet gehaald wordt, hoeft u de reiniging niet te betalen.”

Klinkt mooi, maar jammer genoeg te mooi om waar te zijn. “Na deze poetsbeurt stijgt inderdaad het rendement met 7 tot 8 procent, meteen af te lezen op de omvormer. Zo wordt u overhaald om ook de rest van de installatie te laten reinigen”, gaat Ben-Al-Lal verder.

Tijdelijke boost

Hoe valt deze plotse rendementstoename dan te verklaren? “De firma klopt gagarandeerd aan op een warme, zonnige dag, pal op de middag. Het plotse extra rendement wordt echter niet gehaald omdat het vuil is verwijderd, maar omdat de zonnepanelen door het water worden afgekoeld. Het is vooral dat laatste dat voor het extra rendement zorgt. En dat is natuurlijk maar heel tijdelijk.”

Een gewaarschuwd man…

Bron: Het Belang Van Limburg, 24 juli 2018

Meer van dit soort nieuws ontvangen?

Schrijf u gratis in op onze nieuwsbrief

2 reacties

  1. Dan heeft die firma dit jaar veel geluk..
    Er zijn echter al jaren geweest dat ze dagen aan een stuk werkloos zouden geweest zijn…..

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer
BLOGS