Wat gebeurt er met mijn productieoverschot bij plaatsing digitale meter?

Slimme meter

Wat gebeurt er met mijn productieoverschot bij plaatsing digitale meter?

Op 1 juli ging netbeheerder Fluvius van start met de plaatsing van digitale meters in de Vlaamse huishoudens. Deze meters vervangen de bestaande klassieke energiemeters.

Hierbij is het best mogelijk dat u als zonnepaneleneigenaar met productieoverschotten zit wanneer de digitale meter wordt geplaatst. Gaan deze overschotten verloren of blijven deze behouden?

“We bewaren het ‘eindsaldo’ van de klassieke meter en verrekenen dit met het ‘saldo’ op de digitale meter bij de eerstvolgende jaarafrekening”, stelt netbeheerder Fluvius gerust.

De netbeheerder blijft met andere worden dus dezelfde werkwijze toepassen als wanneer in het verleden een metervervanging werd uitgevoerd op initiatief van Fluvius zelf. Productieoverschotten zullen bij plaatsing van de digitale meter dus worden overgedragen.

Bron: website Fluvius

Meer van dit soort nieuws ontvangen?

Schrijf u gratis in op onze nieuwsbrief

Share this post

Comments (4)

 • Luc Reply

  Afsluiten via digitale meter is NIET MOGELIJK !!! Dit kan alleen via de omvormers, en dan ook nog maar vanaf bepaalde types. Met omvormers van meer dan 7 jaar oud dacht ik, gaat het ook zeker niet. ( Ilumen kan dit weten. )

  3 juli 2019 at 22:59
 • van gorp Reply

  fluvius stelt gerust………………
  nu wordt het gevaarlijk,opletten mannekes,en alles op papier laten zetten,geen digitaal geknoei!
  of gewoon voor de deur laten staan.

  3 juli 2019 at 19:46
 • Jean-Pierre Philippe Reply

  Waar staan we als prosument indien eenmaal de digimeter heeft en men bij overproductie een hele straat bij stralend zonnig weer van op afstand afsluit want dit is dan mogelijk!!

  3 juli 2019 at 06:59
 • Jean-Pierre Philippe Reply

  Waar staan we als prosument indien eenmaal de digimeter heeft en men een hele straat bij stralend zonnig weer van op afstand afsluit want dit is dan mogelijk!!

  3 juli 2019 at 06:57

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *