Hoeveel verbruikt de energiebesparende PIDbox?

PIDbox Light

Hoeveel verbruikt de energiebesparende PIDbox?

De PIDbox van iLumen verhoogt het rendement van zonnepanelen die zijn aangetast met Potential Induced Degradation en verlengt hun levensduur. De PIDbox werkt met andere woorden energiebesparend, maar wat is het verbruik van het toestel zelf?

Qua verbruik kan je met de PID-box de bal niet misslaan: dit bedraagt gemiddeld amper 1% van de meeropbrengst aan energie.

pidbox_mini_outdoor_iso_2

DAG EN NACHT

De PIDbox wordt tussen de zonnepanelen en de omvormer geïnstalleerd. ’s Nachts, wanneer de panelen niet actief zijn, doet het toestel zijn werk en herstelt het de aangetaste zonnecellen. Het verbruik van de PIDbox is afhankelijk van de hoeveelheid PID die bij de zonnepanelen aanwezig is. Wanneer er in grote mate sprake is van PID, kent de PIDbox een hoger verbruik dan bij een geringe aanwezigheid van PID. De PIDbox zal ’s nachts enkel regenereren in de mate dat het nodig is, hetgeen uiteraard gunstige gevolgen heeft voor het verbruik.

Overdag beperkt de PIDbox zich tot het vaststellen van de aanwezige hoeveelheid PID in de zonnepanelen.

CIJVERVOORBEELD
Uit een studie van Thomas More Hogeschool blijkt dat de installatie van een PIDbox Mini gemiddeld in een rendementsverhoging van 7,45% resulteert.

Veronderstel een gezin met een jaarlijks elektriciteitsverbruik van 3.500 kWh en een elektriciteitsproductie uit zonnepanelen zonder PIDbox Mini van 3.000 kWh.

Na de installatie van de PIDbox Mini zullen de zonnepanelen op jaarbasis 3.223,5 kWh (3.000 kWh X 1,0745) produceren.

De energiebesparing door de installatie van de PIDbox Mini bedraagt in dit voorbeeld dus 223,5 kWh per jaar. Het gemiddeld verbruik van de PIDbox Mini van zijn kant, is op jaarbasis beperkt tot ongeveer 1,825 kWh oftewel minder dan 1% van de meeropbrengst aan energie.

Wil je meer weten over de PIDbox?

Ontdek hoe de PIDbox het rendement van uw zonnepanelen verhoogt. Of

 

 

Meer van dit soort nieuws ontvangen?

Schrijf u gratis in op onze nieuwsbrief !

Share this post

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *