[porto_container]

Verhoog het rendement van uw zonnepanelen met de PIDbox

[/porto_container]
ilumen's PIDbox

Kenmerkend voor zonnepaneleninstallaties is dat zij na verloop van tijd ondermaats gaan presteren ten gevolge van Potential Induced Degradation of PID.

Om hier het hoofd aan te bieden, ontwikkelde onze interne R&D-afdeling, op basis van uitgebreide studies en diverse testen, de PID-box.

Dit gepatenteerd toestel wordt tussen de zonnepanelen en de omvormer geïnstalleerd en zal de aangetaste zonnecellen ’s nachts herstellen, wanneer deze niet meer actief zijn.

[porto_container]
[/porto_container]
[porto_container]

Wat is PID?

PID of Potential Induced Degradation treedt op bij alle zonnepanelen, vaak zonder dat de eigenaar van de installatie hiervan op de hoogte is.

PID houdt in dat de zonnepanelen versneld gaan degraderen. Door onder andere een gebrek aan aarding van de zonnepanelen treedt er een verzwakking op in bepaalde interne contacten.

Hierdoor behalen de zonnepanelen niet het verwachte rendement op 20 jaar. Het PID proces treedt vaak na 2 a 3 jaar op, vanaf dan verloopt de degradatie snel.

[/porto_container]
[porto_container]

Welke zonnepanelen hebben last van PID?

[/porto_container]
rendement zonnepanelen

Een studie van de Thomas More Hogeschool toont aan dat ieder zonnepaneel in meer of mindere mate last heeft PID.

Vooral installaties die geplaatst zijn na 2008, blijken erg getroffen door PID. Vanaf 2008 werd het onmogelijk om de kabel die van de zonnepanelen naar de omvormer loopt (negatieve pool) te aarden.

Hierdoor ontstaan grotere spanningen ten opzichte van de aarde die zo meer lekstromen veroorzaken.

Het bestaan van PID werd door volgende onafhankelijke partijen aangetoond.

[porto_container]

Hoe kan men PID tegen gaan?

[/porto_container]

Het rendementsverlies dat veroorzaakt wordt door Potential Induced Degradation kan men voorkomen door de installatie van een PIDbox. U kan reeds een PIDbox aanschaffen voor een prijs vanaf 749€ (inclusief plaatsing en 6% BTW). Vraag een offerte aan voor meer informatie.

Dit toestel wordt geplaatst tussen de zonnepanelen en de omvormer en zal de met PID aangetaste zonnecellen herstellen en de levensduur ervan verlengen. De gepatenteerde PIDbox is uniek in die zin dat het als enige PID oplossing op de markt onafhankelijk van de omvormer werkt. Hierdoor blijven de lopende omvormergaranties gelden.

[ultimate_carousel slides_on_desk=”1″ slides_on_tabs=”1″ slides_on_mob=”1″]
[/ultimate_carousel]
[porto_container]

Rendement?

[/porto_container]
[ultimate_carousel slide_to_scroll=”single” slides_on_desk=”1″ slides_on_tabs=”1″ slides_on_mob=”1″ dots=”off”]
Tevreden klant Gobyn
[porto_testimonial style=”testimonial-style-4″ name=”Jurgen Gobyn” role=”CEO” company=”GOBO transport & Logistics”]In maart plaatsten we een PIDbox bij drie van onze installaties. Reeds in april en mei konden we een rendementsverhoging vaststellen bij onze zonnepanelen.

De investering in de PIDbox bleek duidelijk een goede keuze.[/porto_testimonial]

Tevreden klant Prouvé
[porto_testimonial style=”testimonial-style-4″ name=”Bert Prouvé” company=”Provahof – Zoutleeuw”]Aangezien mijn zonnepaneleninstallatie werd geplaatst door een leverancier die failliet ging, nam Ilumen het volledige project over. Met dank aan de PIDbox verhoogde het rendement van de zonnepanelen.[/porto_testimonial]
Tevreden klant Hendrickx
[porto_testimonial style=”testimonial-style-4″ name=”Eric Hendrickx” company=”Zoutleeuw”]Als een fanatieke tuinman en leerkracht op een tuinbouw school, ben ik absoluut een ‘groene denker’. Het is dan ook geen verrassing dat ik als één van de eerste inwoners van Zoutleeuw zonnepanelen plaatste. De PIDbox is een geweldige toevoeging om meer energie efficiënt te worden.[/porto_testimonial]
Tevreden klant Geukens
[porto_testimonial style=”testimonial-style-4″ name=”Willy Geukens” company=”Laakdal-Eindhout”]Ik liet in 2008 mijn zonnepanelen installeren. Helaas werd de beloofde efficiëntie nooit behaald. Ilumen loste dit probleem op: met dank aan hun PIDbox verkrijg ik betere resultaten dan ooit tevoren. Mijn zonnepanelen hebben een hogere efficiëntie en een langere levensduur[/porto_testimonial]
Tevreden klant Meuffels
[porto_testimonial style=”testimonial-style-4″ name=”Etienne Meuffels” company=”Hechtel-Eksel”]Van zodra Ilumen de PIDbox installeerde, merkte ik een groot verschil. Bovendien nam Ilumen ook het onderhoud van mijn zonnepanelen voor zijn rekening. Ik ben hen zeer dankbaar voor de duidelijke verbetering.[/porto_testimonial]
Tevreden klant Keyken
[porto_testimonial style=”testimonial-style-4″ name=”Danny Keyken” company=”Eksel”]Ik ben niet alleen tevreden met de efficiëntieverbetering van de PIDbox maar ook over de technieker die hem bij mij thuis kwam installeren. Zéér netjes[/porto_testimonial]
[/ultimate_carousel]

Het rendement van uw zonnepanelen neemt af ten gevolge van Potential Induced Degradation. Dit fenomeen kan tegengegaan worden door de plaatsing van een PIDbox.

Hoeveel extra energie kan u opwekken indien u een PIDbox installeert?

Een studie van energietechnologiestudenten bevestigt een gemiddelde rendementsstijging van 7,45% na het plaatsen van een PIDbox. Het minimum verhoogde rendement bedraagt net geen 3%, het maximum bijna 17%.

Bovendien heeft de PIDbox niet enkel een gunstige impact  op de opgewekte hoeveelheid energie maar ook op de levensduur van uw zonnepanelen. Hierdoor ontstaat een dubbele winstsituatie voor uw zonnepaneleninstallatie.

Ilumen's PIDbox reeds te zien in:

Logo Voka
Unizo logo
Trends logo
Sterck magazine logo
[porto_container]

Vraag hier uw gratis offerte aan

[/porto_container]    PIDboxiLubatSmappeeAccessoires PIDboxPID coatingNazicht zonnepanelenReiniging zonnepanelenMonitoring zonnepanelenInspectie met drone (zonnepaneleninstallatie > 30 kW)

    Vragen?

    Bel ons gratis binnen België:
    via 0800 82 061

    Of mail info@ilumen.be