PIDbox

Verhoog het rendement van uw zonnepanelen met de PIDbox

ilumen's PIDbox

Kenmerkend voor zonnepaneleninstallaties is dat zij na verloop van tijd ondermaats gaan presteren ten gevolge van Potential Induced Degradation of PID.

Om hier het hoofd aan te bieden, ontwikkelde onze interne R&D-afdeling, op basis van uitgebreide studies en diverse testen, de PID-box.

Dit gepatenteerd toestel wordt tussen de zonnepanelen en de omvormer geïnstalleerd en zal de aangetaste zonnecellen ’s nachts herstellen, wanneer deze niet meer actief zijn.


Wat is PID?

PID of Potential Induced Degradation treedt op bij alle zonnepanelen, vaak zonder dat de eigenaar van de installatie hiervan op de hoogte is.

PID houdt in dat de zonnepanelen versneld gaan degraderen. Door onder andere een gebrek aan aarding van de zonnepanelen treedt er een verzwakking op in bepaalde interne contacten.

Hierdoor behalen de zonnepanelen niet het verwachte rendement op 20 jaar. Het PID proces treedt vaak na 2 a 3 jaar op, vanaf dan verloopt de degradatie snel.


Welke zonnepanelen hebben last van PID?

rendement zonnepanelen

Een studie van de Thomas More Hogeschool toont aan dat ieder zonnepaneel in meer of mindere mate last heeft PID.

Vooral installaties die geplaatst zijn na 2008, blijken erg getroffen door PID. Vanaf 2008 werd het onmogelijk om de kabel die van de zonnepanelen naar de omvormer loopt (negatieve pool) te aarden.

Hierdoor ontstaan grotere spanningen ten opzichte van de aarde die zo meer lekstromen veroorzaken.

Het bestaan van PID werd door volgende onafhankelijke partijen aangetoond.


Hoe kan men PID tegen gaan?

Het rendementsverlies dat veroorzaakt wordt door Potential Induced Degradation kan men voorkomen door de installatie van een PIDbox. U kan reeds een PIDbox aanschaffen voor een prijs vanaf 749€ (inclusief plaatsing en 6% BTW). Vraag een offerte aan voor meer informatie.

Dit toestel wordt geplaatst tussen de zonnepanelen en de omvormer en zal de met PID aangetaste zonnecellen herstellen en de levensduur ervan verlengen. De gepatenteerde PIDbox is uniek in die zin dat het als enige PID oplossing op de markt onafhankelijk van de omvormer werkt. Hierdoor blijven de lopende omvormergaranties gelden.


Rendement?

Het rendement van uw zonnepanelen neemt af ten gevolge van Potential Induced Degradation. Dit fenomeen kan tegengegaan worden door de plaatsing van een PIDbox.

Hoeveel extra energie kan u opwekken indien u een PIDbox installeert?

Een studie van energietechnologiestudenten bevestigt een gemiddelde rendementsstijging van 7,45% na het plaatsen van een PIDbox. Het minimum verhoogde rendement bedraagt net geen 3%, het maximum bijna 17%.

Bovendien heeft de PIDbox niet enkel een gunstige impact  op de opgewekte hoeveelheid energie maar ook op de levensduur van uw zonnepanelen. Hierdoor ontstaat een dubbele winstsituatie voor uw zonnepaneleninstallatie.


Ilumen's PIDbox reeds te zien in:

Logo Voka
Unizo logo
Trends logo
Sterck magazine logo

Vraag hier uw gratis offerte aanPIDboxiLubatSmappeeAccessoires PIDboxPID coatingNazicht zonnepanelenReiniging zonnepanelenMonitoring zonnepanelenInspectie met drone (zonnepaneleninstallatie > 30 kW)

Vragen?

Bel ons gratis binnen België:
via 0800 82 061

Of mail info@ilumen.be