Site pictogram Ilumen

Zaakvoerder iLumen geeft visie over rol zonne-energie in debat kernuitstap (video)

Grote paniek begin oktober: het VN-klimaatrapport schetst een heel sombere toekomst als we niet snel iets doen aan onze uitstoot van CO2. De productie van elektriciteit is daar een grote schuldige van. Hoe zit dat nu bij ons?


We horen de hele tijd berichtgeving over scheurtjes in de kerncentrales, mogelijke black-outs in de winter en ‘stroomboten’ als oplossing. Is België wel klaar voor die klimaatstrijd, en hoe zit het nu met die kerncentrales in Doel in Tihange?

In deze explainer bekijken we op een snelle en heldere manier wat dat rapport nu precies zegt, wat de gevolgen kunnen zijn en wat onze opties hier in België zijn.

Je hoort ook van twee experts terzake op het vlak van nucleaire en duurzame energie, waaronder zaakvoerder Ismaël Ben-Al-Lal van iLumen.

Rol zonne-energie

“Ik denk dat de ambitie nog wel wat hoger mag zijn dan waar we vandaag staan. Hernieuwbare energie heeft toch wel meer mogelijkheden dan wat er vandaag toegepast wordt”, legt Ismaël Ben-Al-Lal uit

“Voor Zonne-energie zijn we gebonden aan gebouwen. In België plaatsen we voornamelijk zonnepanelen op daken. Het enige werkpunt dat er nog is, is dat we energie willen wanneer we het nodig hebben. Bij zonne-energie is er energie wanneer er licht is. En daarvoor is er batterijopslag of zijn andere opslag technologieën noodzakelijk. En dat is de volgende stap waarin gigantisch geïnvesteerd moet worden.”Bron: HLN.be

Meer van dit soort nieuws ontvangen?

Schrijf u gratis in op onze nieuwsbrief

Mobiele versie afsluiten