solar challenge wagen Ilumen
Zaakvoerder iLumen staat Belgisch Solar Team bij tijdens World Solar Challenge

Van 8 tot 15 oktober vindt in Australië de World Solar Challenge plaats. Aan de start van dit wereldkampioenschap voor zonnewagens komt naar goede gewoonte één Belgische deelnemer.

21 ingenieursstudenten van KU Leuven werkten meer dan een jaar aan de bouw van hun wagen, de Punch Two. Het Punch Powertrain Solar Team heeft zonnecellen die gebruikt worden in de ruimte kunnen bemachtigen. Ze presteren, met 34% efficiëntie, meer dan dubbel zo goed als de meeste zonnecellen op Belgische daken. Hiermee hoopt het Belgische Solar Team een voorsprong te nemen op de concurrerende teams.

Solarteam Punch 2

Het Belgisch Solar Team finishte tijdens de vorige editie (2015) op een verdienstelijke vijfde plaats. Dit jaar gaat het team resoluut voor goud! Om hen te helpen om deze doelstelling te realiseren reisden twee werknemers van iLumen, waaronder zaakvoerder Ismaël Ben-Al-Lal, af naar Australië. Zij zullen het team tijdens de komende dagen met raad en daad bijstaan. Uiteraard houden wij u via deze blog op de hoogte over de gebeurtenissen in Australië.

In 2015 installeerde het Solar Team nog een PIDbox op hun zonnewagen. Een terugblik vindt u hier.

Meer van dit soort nieuws ontvangen?

Schrijf u gratis in op onze nieuwsbrief

2 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer
BLOGS