Site pictogram Ilumen

Zijn zonnepanelen nog interessant? De visie van onze zaakvoerder

Ismael award bis ok

Na de rush op zonnepanelen in 2020 kent de Vlaamse PV-sector dit jaar een terugval. Het verdwijnen van de terugdraaiende teller is hier natuurlijk niet vreemd aan. Toch is er geen enkele reden om aan het rendement van de investering in zonnepanelen te twijfelen.

“Zonnepanelen zijn nog steeds een goede investering”, zegt onze CEO Ismaël Ben-Al-Lal in Het Laatste Nieuws. “We zien namelijk dat mensen die vandaag in zonnepanelen investeren een terugverdientijd hebben van negen jaar, en zeven jaar als de woning ouder is dan tien jaar. Door slimme producten van iLumen toe te voegen kan je de gelijktijdigheid enorm verhogen en deze terugverdientijd flink verlagen. Dat wil dus nog altijd zeggen dat je binnen de tien jaar je investering terug verdient en dit voor een product dat minstens 30 jaar meegaat.”

Veel gezinnen lieten in 2020 zonnepanelen plaatsen om nog te kunnen genieten van het voordeel van de terugdraaiende teller. Door een uitspraak van het Grondwettelijk Hof, komen zij echter in het nieuwe tariefsysteem terecht van zodra hun digitale meter is geplaatst. Moeten deze gezinnen zich dan hun investering beklagen? “Mensen denken spijt te moeten hebben dat ze zonnepanelen hebben gezet, en uiteraard zou een overheid zijn afspraken gewoon moeten nakomen, maar als je erover nadenkt is de conclusie dat zonnepanelen nog steeds een goede investering zijn.”

“Bovendien zorgt de afschaffing van de terugdraaiende teller ervoor dat we opnieuw nadenken over andere manieren om ons energieverbruik te regelen”, gaat Ben-Al-Lal verder. “Zolang die terugdraaiende teller er was, remde het de innovatie van de mens en de kans om opnieuw tot alternatieven te komen. Maar bij iLumen is dat juist een belangrijke waarde: nadenken over hoe we de dingen anders kunnen aanpakken dan we vandaag al doen. We zorgen dat ecologie en economie samengaan en dit door technologie te gebruiken.

Bron: HLN.be, 4 juli 2021

Uw zonnepaneleninstallatie optimaliseren?

Maak kennis met ons vernieuwd productaanbod !

Mobiele versie afsluiten