Zonnepanelen in combinatie met batterijopslag doet stroomfactuur met 92% (!) dalen

Nick Pftitzner Powerwall

Zonnepanelen in combinatie met batterijopslag doet stroomfactuur met 92% (!) dalen

Wanneer u in zonnepanelen investeert heeft dit tot gevolg dat u gevoelig bespaart op uw energiefactuur. Zeker in combinatie met een batterijopslagsysteem zijn de resultaten vaak verbluffend, zoals ook door onderstaand praktijkvoorbeeld wordt geïllustreerd.

Nick Pftitzner 1

De Australiër Nick Pftitzner betrekt samen met zijn vrouw en kinderen een ruime woning met vier slaapkamers en een zwembad. In 2015 bedroeg Nick zijn elektriciteitsfactuur maar liefst 2.289 dollar.  Omdat zijn energiekosten stilaan de spuitgaten begonnen uit te lopen, besliste Nick om op zijn woning een zonnepaneleninstallatie te laten plaatse in combinatie met een batterijsoplagsysteem (Tesla Powerwall).

De totale investering kostte hem dan wel 16.790 dollar, maar op amper een jaar tijd daalde de elektriciteitsfactuur van Nick met maar liefst 92% tot amper 178,71€. Oorspronkelijk werd voor dit project een terugverdientijd van 14 tot 18 jaar voorspeld, maar in de praktijk bedraagt de terugverdientijd slechts acht jaar.

De verwachting is dat tegen het einde van 2017 omwille van dalende prijzen (tot 40%) het aantal zonnepaneleninstallaties met batterijposlagsysteem in Australië zal verdrievoudigen.

Bron: choice.com

Meer van dit soort nieuws ontvangen?

Schrijf u gratis in op onze nieuwsbrief

Share this post

Comments (5)

 • dwadj Reply

  Ja se, in Australië schijnt de zon veel meer dan hier en de winter is niet echt winter daar met temp. 18° – 24° en veel zon, dan zou je een batterijsoplagsysteem kunnen overwegen.

  Hier in ons landje, heb je daar niet zo veel aan. In de winter schijnt de zon nauwelijks en zal na één dag je batterijsoplagsysteem leeg zijn (vanaf oktober/november) en nauwelijks nog worden bijgeladen tot de zon weer hoger komt (maart)…
  Tja, dure investering zou ik zeggen want je moet dan nog steeds de elekticiteit van het net nemen..
  Terugverdientijd wordt geschat op 12-14 jaar…. de levensduur van je batterijsoplagsysteem 10 jaar.
  Jullie kunnen denk ik allemaal wel rekenen en weten wie weer de verliezer zal zijn …

  23 oktober 2019 at 10:51
  • Jan bij Reply

   Vergelijken met het buitenland, geweldig, daar zijn heel andere regels en prijzen hoe hypocriet kan men zijn.
   Dat men eens eenpraktijk voorbeeld geeft vanuit het eigen netwerk dan kan men beginnen vergelijken , kostprijs vanehet geheel en de baten voor de gebruiker. Ik denk dat het saldo negatief zal zijn ,allee ik ben er zeker van.

   4 november 2020 at 11:52
 • Silke Reply

  Maar het is sowieso wel tof te weten dat je ook ’s avonds en op donkere momenten je eigen zonnestroom kunt gebruiken?

  4 juli 2017 at 14:54
  • Bert De Smet Reply

   Momenteel kan dat ook dankzij de “domme” tellers;vanaf 2019 kan dat niet meer dankzij de “slimme”tellers tenzij men een paar duizend euro extra investeert in batterijen.Van vooruitgang gesproken.

   16 januari 2018 at 11:10
 • PHILIPPE JEAN-PIERRE Reply

  In Australie kan dit zo zijn in Belgie zeker niet ! Door de wintermaanden kom je aan een max van 60% a 70% met een powerwall!! + met een zoutbatterij ben je veiliger en heb je een véél diepere ontlading!

  6 april 2017 at 20:31

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *