Zonnepanelen in combinatie met batterijopslag doet stroomfactuur met 92% (!) dalen

Zonnepanelen in combinatie met batterijopslag doet stroomfactuur met 92% (!) dalen

Wanneer u in zonnepanelen investeert heeft dit tot gevolg dat u gevoelig bespaart op uw energiefactuur. Zeker in combinatie met een batterijopslagsysteem zijn de resultaten vaak verbluffend, zoals ook door onderstaand praktijkvoorbeeld wordt geïllustreerd.

Nick Pftitzner 1

De Australiër Nick Pftitzner betrekt samen met zijn vrouw en kinderen een ruime woning met vier slaapkamers en een zwembad. In 2015 bedroeg Nick zijn elektriciteitsfactuur maar liefst 2.289 dollar.  Omdat zijn energiekosten stilaan de spuitgaten begonnen uit te lopen, besliste Nick om op zijn woning een zonnepaneleninstallatie te laten plaatse in combinatie met een batterijsoplagsysteem (Tesla Powerwall).

De totale investering kostte hem dan wel 16.790 dollar, maar op amper een jaar tijd daalde de elektriciteitsfactuur van Nick met maar liefst 92% tot amper 178,71€. Oorspronkelijk werd voor dit project een terugverdientijd van 14 tot 18 jaar voorspeld, maar in de praktijk bedraagt de terugverdientijd slechts acht jaar.

De verwachting is dat tegen het einde van 2017 omwille van dalende prijzen (tot 40%) het aantal zonnepaneleninstallaties met batterijposlagsysteem in Australië zal verdrievoudigen.

Bron: choice.com

Meer van dit soort nieuws ontvangen?

Schrijf u gratis in op onze nieuwsbrief

Share this post

Comments (2)

  • Silke Reply

    Maar het is sowieso wel tof te weten dat je ook ’s avonds en op donkere momenten je eigen zonnestroom kunt gebruiken?

    4 juli 2017 at 14:54
  • PHILIPPE JEAN-PIERRE Reply

    In Australie kan dit zo zijn in Belgie zeker niet ! Door de wintermaanden kom je aan een max van 60% a 70% met een powerwall!! + met een zoutbatterij ben je veiliger en heb je een véél diepere ontlading!

    6 april 2017 at 20:31

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *