Terugverdientijd zonnepanelen

installatie zonnepanelen

Terugverdientijd zonnepanelen

De Ilumen PID-box kan geïnstalleerd worden bij alle installaties zonnepanelen, het toestel is makkelijk te implementeren en compatibel voor alle omvormers.

De ernst van de PID of Potential Induced Degradation bepaalt niet of de PID-box nuttig is of niet, het toestel is namelijk de oplossing om uw zonnepanelen te regenereren, ongeacht de toestand van uw installatie.

Berekening afschrijving zonnepanelen

De terugverdientijd van de PID-box varieert van minder dan 6 maanden tot maximum minder dan 4 jaar. Wanneer uw installatie nog slechts voor bijvoorbeeld 40 procent werkt, is er natuurlijk veel progressie mogelijk op korte termijn en is bijgevolg de PID-box sneller terugverdiend.

Toch haalt u ook bij een installatie die nog voor 80% werkt heel wat voordeel uit de implementatie van een PID-box. Het toestel gaat er namelijk voor zorgen dat uw zonnepanelen weer voor de volle 100 procent renderen, maar zal bovendien PID in de toekomst voorkomen. Wij verwijzen u ook graag naar ons onderzoek bij honderd installaties van 1 jaar oud tot 6 jaar oud waarbij voor alle installaties vooruitgang werkt geboekt. Zelfs bij installaties waar nog geen PID gedetecteerd werd, was er een verbetering te zien van 4%.

Investeren in een PID-box loont dus zowel op korte als lange termijn!

 

installatie zonnepanelen

 

Terugverdientijd verkorten?

Ontdek onze rendementsverhogende PIDbox

Share this post

Comment (1)

  • Ramon molla Reply

    ik kan mijn zonnepanelen nooit terugverdienen mijn afrekening van de stroom is op 3 juni ik hep de hele winter er nog op staan nog voor zomer zijn werk heeft gedan is de winter er weer wat kan ik doen om infrax naar 3 oktober, na de zomer wat is mijn oplossing

    12 juni 2018 at 13:14

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *