Zonnepanelenfabrikant JA Solar claimt wereldrecord voor paneel met hoogste vermogen

JA Solar QC Futech Home label

Zonnepanelenfabrikant JA Solar claimt wereldrecord voor paneel met hoogste vermogen

Zonnepanelenfabrikant JA Solar kondigde onlangs middels een persbericht aan dat het panelen produceerde met een vermogen hoger dan 325 Watt. Het betreft monokristallijne Silicium panelen met de innovatieve PERC-technologie.

JA Solar QC Futech Home label

De PERC (passivated emitter rear cell) technologie voorziet een extra diëlektrische passivatielaag onderaan de zonnecel. Deze laag vermindert substantieel de recombinatie van elektronen, of met andere woorden de neiging van elektronen om te recombineren en zo de doorgang van vrije elektronen te blokkeren hetgeen uiteraard nefast is voor de efficiëntie van de cellen.

Wereldrecord

Volgens JA Solar stelde het onafhankelijke testagentschap TÜV SUD een paneelvermogen van 326,67 W vast, meteen goed voor een wereldrecord voor monokristallijne Silicium zonnepanelen met 60 cellen.

“Dit wereldrecord vestigen is een opmerkelijke prestatie, die geleverd kon worden dankzij het toepassen van de PERC-technologie”, reageert Wei Shan, Chief Technology Officer van JA Solar. “Het is ook een beloning voor de ongeëvenaarde inspanningen van JA Solar die gericht zijn op de ontwikkeling van zeer efficiënte, kosteneffectieve producten voor de PV-markt die voldoen aan de steeds groter wordende vraag naar groene energie door middel van technologische innovatie en het streven naar continue verbetering. Als onderneming hebben wij er altijd naar gestreefd om onze klanten hoogwaardige producten van hoge kwaliteit en betrouwbaarheid te bieden.”

Meer van dit soort nieuws ontvangen?

Schrijf u gratis in op onze nieuwsbrief

 

Share this post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *