‘Zonnepanelenmarkt groeit sneller dan iedereen denkt’

Zonnepanelen avondzon

‘Zonnepanelenmarkt groeit sneller dan iedereen denkt’

De exponentiële groei van zonnepanelen is van cruciaal belang om te voldoen aan de energienoden van onze steeds meer veeleisende planeet. Bovendien groeit de PV-markt sneller dan algemeen wordt aangenomen.

Humasol

“Ik denk dat veel mensen zich niet realiseren hoe snel de PV-sector groeit”, zegt Steve O’Neil, CEO van zonnepanelenproducent REC. “Elke twee jaar verdubbelt het aantal installaties wereldwijd.”

Nochtans is nog niet eens 2 procent van alle stroom die in de wereld verbruikt wordt afkomstig van zonne-energie. Dit verklaart ook meteen het enorme marktpotentieel van de PV-sector.
Volgens grootschalig onderzoek steeg het aantal nieuwe installaties wereldwijd in 2016 met maar liefst 50 procent, voornamelijk dankzij groeicijfers in de Verenigde Staten en China. Vandaag is de globale capaciteit van zonnepanelen 305 GW. Ter vergelijking: in 2010 was dit amper 50 GW.

Dalende productiekost

Eén van de belangrijkste factoren voor de exponentiële groei van zonnepanelen is de dalende productiekost. “Er bestaat geen twijfel over dat de kosten gaan blijven zakken. Vandaag kost zonne-energie ongeveer 0,08 dollar per kWu. Dat is 70% minder dan in 2010. De kost zal blijven dalen omwille van technologische vooruitgang.”

“Bovendien zorgen de ontwikkelingen in batterijopslagsystemen ervoor dat zonne-energie ook verbruikt kan worden wanneer het bewolkt of donker is”, besluit O’Neil.

Meer van dit soort nieuws ontvangen?

Schrijf u gratis in op onze nieuwsbrief

Share this post

Comments (2)

 • Ronny Reply

  Voor 2010 Haden wij dat ook.
  Installateur plaatste een nieuwe.
  En gaf de tekorte meterstand door met een attest.
  Was geen enkel probleem.

  27 september 2017 at 07:04
 • Bulcaen kris Reply

  Mijn groenestroom meter draaide maar aan halve capaciteit door een defect . Toen ik op mijn omvormer keek stond die al op 28000kw terwijl mijn groenestroom meter maar op 21000stond . Eandis ingelicht en een nieuwe digitale meter laten installeren en Eandis ingelicht ! Ik heb dus 7000kw niet kunnen aangeven nu ik dat probeer blijkt dat ik daar geen recht meer op heb ! Klopt dat ? Want dat is 7 maar 330€ is 2130€ en dat is veel geld voor een gewoon gezin ! Hopelijk kunnen jullie me meer vertellen !dsnk u

  26 september 2017 at 12:13

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *