Zonnepark ToyChamp uitgerust met PIDbox technologie iLumen

Zonnepark ToyChamp uitgerust met PIDbox technologie iLumen

Onlangs nam Nolmans Retail Support een zonnepaneleninstallatie van bijna 1 MWp in gebruik op het distributiecentrum van ToyChamp in Genk. Deze installatie werd uitgerust met de PIDbox technologie van iLumen.

De PIDbox regenereert rendementsverliezen ten gevolge van Potential Induced Degradation (PID). Naast deze regeneratieve functie voorkomt de gepatenteerde PIDbox ook rendementsverliezen in de toekomst. Op deze manier wordt tijdens de volledige levensduur van de installatie een hoog rendement gegarandeerd. Of met andere woorden: de PIDbox verhoogt het rendement en verlengt de levensduur van elke zonnepaneleninstallatie.

Geen impact op omvormer

Bij het zonnepanelenproject op het distributiecentrum van ToyChamp in Genk werden in het totaal 23 PIDboxen geïntegreerd tussen de zonnepanelen en de omvormers. Door zijn unieke en gepatenteerde serietechnologie heeft de integratie van de PIDbox op geen enkele manier impact op de werking van de omvormer. De omvormergaranties komen met andere woorden nooit in het gedrang.

Vlaams minister van Energie Zuhal Demir kwam op 21 januari jongstleden persoonlijk het zonnepark bij ToyChamp officieel inhuldigen.

ToyChamp PIDbox

Wil je meer weten over de PIDbox?

Ontdek hoe de PIDbox het rendement van uw zonnepanelen verhoogt.

Share this post

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *